HTML

Spektátor

Országlátás sok szemszögből.

Kontakt

A szerzői kollektíva e-mailben a következő címen érhető el: spektator@googlegroups.com.

Utolsó kommentek

  • magyaroknyulai: SÜN? (2009.04.08. 19:53) A konyhapolitológus elemez
  • Bockó: Egyetértek veled. Szívesen beszélgetnék erről egy fideszes politikussal 8 sör után. Azt hiszem, h... (2009.04.08. 18:22) A konyhapolitológus elemez
  • oakeshott: Bokros Lajos for President!! Csatlakozzatok: www.facebook.com/group.php?gid=69179962305#/group.p... (2009.03.09. 17:52) A kapitalizmus halála
  • BeVi@Ózd (törölt): Minden tiszteletem Sólyom úré. Mindig a helyes utat jelöli ki célnak. A politikusok és mi is megfo... (2009.03.01. 07:57) Sólyom a cigányság integrációjáról
  • : Hát igen, ilyenkor jut eszembe az "átkos" rendszer, amit szocializmusnak hivtak. A vége felé már o... (2009.02.27. 08:34) Egy divat születése
  • Utolsó 20

gazdaság – politika – kultúra

2009.02.21. 18:21 cerasus s.

Wind of Change

Címkék: politika eu gmo svájc banktitok

Az EU a MON810-es génmódosított kukoricafajta engedélyezését fontolgatja.

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy oldják fel a génmódosított növényekre vonatkozó magyar, francia, görög és osztrák moratóriumot. Az Európai Tanács március 2-án tart ülést Brüsszelben a MON810-es génmódosított kukorica engedélyezéséről.

Az MSZP vitanapján résztvevők közül többen is az Országgyűlés feloszlatását tartanák jónak.

[O]lyan vélemények is elhangzottak, a jelenlegi politikai elit alkalmatlan arra, hogy kivezesse a válságból az országot.

Több felszólaló, köztük Szabó Lajos Mátyás volt kerületi polgármester is azon a véleményen volt, hogy az Országgyűlésnek fel kellene oszlatnia magát. Szerinte az MSZP-nek hozzá kellene járulnia a parlament feloszlatásához, mert ezzel erkölcsi alapot szerezne magának ahhoz, hogy újraépítse magát.

A svájci UBS bírósági tiltás ellenére 240 ügyfele adatait adta ki az Egyesült Államoknak .

[Az adatokat] a UBS még azelőtt továbbította az amerikai hatóságoknak, hogy a svájci bíróság pénteken meghozta a tiltó rendelkezést. A genfi napilap szerint nyolc amerikai állampolgár időközben beperelte a UBS-t, amiért a svájci pénzintézet a banktitkot megsértve kiadta adataikat az amerikai hatóságoknak.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma csütörtökön jelentette be, hogy keresetet nyújtott be egy amerikai bíróságon Svájc legnagyobb bankja ellen. Az amerikai kormány el akarja érni, hogy az UBS információkat adjon ki több tízezer olyan amerikai ügyfeléről, akik Washington szerint az adózást elől menekülve csaknem 15 milliárd dollárt helyeztek el titkos számlákon a svájci bankban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spektator.blog.hu/api/trackback/id/tr40956952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása